Онлайн туториал за грим: Техники за подхранващ и здравословен външен вид

makeup_tutorial_bg

Гримът може да означава много неща за различни хора. За някои, това е начин да изразят себе си, за други е инструмент, който може да помогне да се почувстват уверени и силни.
Независимо дали сте новак в света на грима или вече имате опит, тези техники за грим може да ви помогнат да подобрите вашия стил и да засилено излъчване.

Базови техники на грим

Приготовление на кожата

Първата стъпка преди да започнете да се гримирате, е да приготвите кожата си. Почистете лицето си с подходяща за вас почистваща материя и след това нанесете хидратиращ крем. Това ще помогне на грима ви да изглежда по-естествено и ще предпази кожата ви.
Хидратацията е ключова, особено ако имате суха кожа, а базата за грим ще помогне да изглажда неравностите и да осигури равномерно покритие.

skin_prep_bg

Техника на фон дьо тена

Втората стъпка е нанасянето на фон дьо тена. Начинът, по който нанасяте фон дьо тена, може да има голям ефект върху крайния резултат. За начало, нанесете малко количество върху дланта и наблъскайте едва с пръсти или гъбичка за грим. Бъдете сигурни, че преходите са естествени – най-добре е да бъдат наблъскани, а не растерени.

foundation_technique_bg

Коректор и контуриране

След като сте нанесли основата, можете да продължите в креативното чертане на лицето си чрез коректори и контуриране. Коректорите могат да помогнат да скрият несъвършенствата, както и да подчертайте определени области. Контурите, от друга страна, помагат да се придаде дълбочина и дефиниция на лицето, като създават илюзията за по-извити черти и по-плоски области.

contour_technique_bg

Около очите

За грим около очите, първоначално обратете внимание на формата и размера на очите. При малки очи, наблъскайте светъл цвят в ъгълчетата, за да ги отворите визуално. За големи очи, може да използвате по-тъмни сенки, за да ги подчертаете. Важно е да запомните, че гримът на очите е мястото, където можете да се забавлявате и експериментирате с различни техники и цветове.

eye_makeup_technique_bg

Заключение

Гримът може да бъде много забавен и може да ви помогне да изразите своята индивидуалност. Надяваме се, че тези техники и съвети ще ви помогнат да развиете уменията си и да получите още повече удоволствие от тази творческа форма на изкуство. Споделете своите резултати и съвети в коментарите по-долу, за да можем да се научим и да се вдъхновим един от друг.