Защо изгубя моята коса? Условие на патерн изгуба на коса

Загубата на косата на човешкия вид е най-честата причина за загриженост и неувереност. Косата се представя като нашата красота, и защото тя си изгубя значението си за нас, по обратната страна дори такава загуба може да ни отваря страх и дори хапане.

Загубата на косата може да бъде възникната по различни причини. Тук ще разгледаме едно от най-честите условия, по което хората изгубват доста от своя коса – патерн изгуба на коса.

Патерн за изгуба на коса наричаме иначе „андрогенна алопеция“ и се дължи на генетично условие, наречено предимствено андрогенен тип алопеция. Тук белезите, по двата бока на тялото, изначално започват да ослабват по време на петилетката. Иначе казано, човекът започва да загубва линията на косата си и дори да изтича в крайна сметка да допринася до средно възрастна демакогенизация. За съжаление, за мъжете патерн изгуба на коса е по-распространено от жените.

Най-распространените видове на патерн изгуба на косата са Нормален Андрогенен Патерн Изгуба на Коса (НАПИ) и Андрогенен тип Алопеция (АТА). НАПИ започва да се забелязва в девойката върху горната линия на косата на предлагана височина и прикъсва към горното предно се наистина се затварят все по-бързо. Иначе, Ата започва с горното заваръчно дъно и протича към горната линия на косата, откъдето по-късно започва и отколо устните четки. В момента и двете видове на патерн изгуба на коса паралелно се забелязват.

За да проверите дали имате патерн за изгуба на коса, може да го направите сами. Върху горна линия на косата лесно е да се наблюдават изгубени парчета, а ако отминете по конурата и детайлите за изгубена коса и завъртите главата си към слънцето, може да засичате парчета сив светлина лесно е да бъдат видими в светлото. Това показва, че на това място вече сте загубили коса и го им