Стилизиране на дебели вежди – как да го направим?

Дебелите, естествени и леко неравни вежди са топ тенденцията на последния сезон. Не е достатъчно да ги срешите със специална четка. Нужно е да използвате цветен и запазващ продукт за тях, така че да изглеждат красиви и в крак с модата. Как да обуздаете дебелите вежди и кои продукти да използвате?

Веждите, точно като миглите, изпълняват две основни функции

Първо, те красят лицето на жената (от друга страна могат и да загрозят лицето), създават рамка на очите и подчертават отделните части на лицето. Второ, имат предпазващи свойства; спират потта, водата и замързяването от влизане в очите и така ги предпазват от раздразнения. Колкото по-дебели и дълги вежди, толкова по-добре. Защо? Когато веждите са дебели и добре поддържани, това означава, че знаем най-новите тенденции в козметиката, знаем как да използваме пинцети и други козметични и грим аксесоари. А какво да кажем за момичетата, към които Майката Природа не е толкова щедра? Има няколко полезни трика.

Долните и горните ъгли на веждите се очертават с молив

Нюансът на продукта трябва да е същият като цвета на косата – не искате да имате комикс изглед, нали? Отделете повече време на долните ръбове на веждите, защото те придават правилната форма. Сенките за вежди ще помогнат за запълване на празните места във веждите. Новите “вежди” се очертават по посока на растежа на космите. Използвайте маркер или светъл коректор, за да акцентирате върху вътрешния ъгъл на окото, челото и ъглите на веждите. По този начин ще направите очите наистина изразителни и ще придадете 3D ефект около очите и веждите. За перфектен завършек, изчеткайте веждите с четка и ги запазете с прозрачен гел.

Друг начин да удебелите веждите е процедура с рициново масло. Продуктът трябва да се втрива в кожата, за да стимулира растежа на космите. Но трябва да внимавате маслото да не влезне в очите – може да доведе до раздразнения. При някои хора може да причини загуба на коса, включително и на веждите. Внезапните ефекти биха могли да доведат до правене на перманентен грим на веждите. Въпреки това, процедурата е много по-скъпа и дълга, като може да доведе до кожни и очни раздразнения. Козметиците прилагат пигмент под кожата – напълно безопасен продукт, с цвят подобен на този на косата. Резултатът е траен до 6 месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *