7 практични съвета. Как да свалите килограми за лятото?

Съществуват много съвети за красива кожа, коса или слабо тяло. Въпреки това, когато лятото ни застига, обикновено се грижим за теглото си. В днешната публикация ще откриете 7 основни съвета, които ще Ви помогнат да се погрижите за фигурата си по време на лятото и дори преди почивния сезон. Представяме Ви кратко изложение на познанията за лятното сваляне на килограми.

1. Изключете алкохола

Като се има предвид химичният състав, алкохолът е много подобен на захарта. Това означава, че пиенето на алкохол причинява увеличаване на нивата на захар в организма и така трупаме килограми. По време на лятото изключете алкохола, но ако все пак трябва да пиете нещо, изберете бяло вино.

2. Яжте зеленчуци

Очевидно е, че доставянето на нутриенти на организма е важно. Ще ги открием в зеленчуците. През лятото яжте много свежи зеленчуци и обогатете диетата си с плодове, зърнени култури, зехтин, обезмаслено мляко и нискокалорични млечни продукти, като в Средиземноморската диета.

3. Ограничете въглехидратите

Най-големият източник на въглехидрати е белият хляб, който предизвиква флуктуации на захарта в кръвта, стимулира панкреаса, в резултат производството на инсулин, в следствие на което се трупат мазнини и по-трудно се отслабва. Сменете белия хляб с хляб от овес, пълнозърнест хляб или ориз басмати.

4. Пийте свежи сокове

Наистина важно е да се доставят пълни и подхранващи течности на тялото, освен чиста вода. Пийте много сокове, но само свежо изцедени от плодовете. Тези, които са налични в магазините съдържат много захар и химични субстанции.

5. Прилагайте правилото 75:25

Докато съставяте вечерята си, винаги обръщайте внимание на правилните пропорции, защото само благодарение на това може да доставите подходящо количество съставки на тялото. Зеленчуците трябва да са 75% от яденето, а 25% да са въглехидрати и месо.

6. Яжте супи

Яденето на супи е страхотен начин да се справяте с големия апетит. Ако сте гладни, тогава яжте супа, защото комбинацията на течност с твърди елементи може да намали нивото на приети калории с около 20%, отколкото ако не ядете супа.

7. Спрете кафето

Истинското кафе не е толкова лошо, но комбинацията му с мляко и захар може да го направи истинска калорийна бомба. Сменете кафето със зелен чай, билков чай или дори черен чай. Макло след това ще отвикнете от вкуса на кафето в полза на теглото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *