Нуждаете се от серум за лице против зачервяване? Ето 5 от най-добрите тук

Чудили ли сте се някога защо кожата ви често се зачервява? Е, отговорът е прост – тъй като е прекалено чувствителна и лесно раздразнима. Има ли лесен начин – за предпочитане домашна процедура – да я накарате да изглежда добре? Има и ви е нужен само един продукт, за да го постигнете! Преди да си запишете час при козметик и да подложите кожата си на скъпи процедури с лазер, пробвайте някои серуми срещу зачервяване. Защо да го направите? Тъй като подобен продукт няма да ви струва толкова много. Той няма да ви отнеме ценно време, а ефектите ще ви изненадат приятно. Ето топ 5 на серумите за лице срещу зачервяване, справящи се с розацея и паякообразни вени.

Как да раберете дали кожата ви е куперозна и податлива към зачервяване?

Трябва да започнем с лошите новини: куперозната и податливата към зачервяване кожа е най-капризна. Неестествено чувствителна е и се уврежда лесно. Подобен тип кожа се нуждае от специално внимание, тъй като трябва да се излага на персонализирани и нежни процедури. Можете да я разпознаете при поява на повтарящи се зачервявания, причинени от кръвоносните съдове, които не са разположени прекалено надълбоко. Следователно, когато се излагат на дразнители като ниска температура, те се пукат и причиняват паякообразни вени и зачервяване.

Естествено, има много фактори, които предизвикват реакция при куперозната кожа и те включват неблагоприятни метеоролични условия, нездравословна диета (например прекалено солени или пикантни храни) или неподходящи продукти за грижа, които често са направени със спорни съставки. Въпреки че спуканите капиляри могат да повлияят на цялото лице, те най-често се появяват по бузите и ноздрите. Зачервяването обаче се вижда по цялото лице и е придружено от щипещо и парещо усещане.

Съвети за грижа за куперозна и податлива към зачервяване кожа

Както вече беше споменато, куперозната и податливата към зачервяване кожа се нуждае от нежни процедури. За да е спокойна и здрава, си струва да следвате няколко съвета за грижа:

  • Защитете кожата си от силна слънчева светлина (не само през лятото).
  • Използвайте само продукти, които са направени за куперозна и чувствителна кожа.
  • Използвайте само козметики, чиято формула е безопасна за чувствителна и лесно дразнима кожа.
  • Набавяйте вода на кожата ежедневно, поддържайте я хидратирана и спокойна.
  • Защитете я от външни фактори, които причиняват реакция (например студено време, климатик).
  • Следвайте здравословна диета (ограничете пикантните храни и избягвайте алкохола).
  • Бъдете нежни, докато почиствате и пипате кожата.

Класация на най-добрите серуми за лице срещу зачервяване

1. Nanoil | Anti-Redness Face Serum

Размер: 50 мл

Nanoil и най-последният им продукт Anti-Redness Face Serum предлага ефективна алтернатива на популярните процедури в салона. Този серум против зачервяване е направен за използване върху кожа, която е податлива към петна, дразнене, розацея и паякообразни вени. Това е идеална козметика за домашни процедури, които с всеки изминал ден се справят с всички проблеми на куперозната кожа: изтриват червените петна, успокояват кожата и я разкрасяват. Налична е в голям размер, който не струва много.

Формулата е още едно предимство. Nanoil Anti-Redness Face Serum съдържа много растителни съставки, които таргетират куперозната и податлива към зачервяване кожа. Серумът решава всички проблеми, свързани със спуканите капиляри. Въпреки че носи мигновено успокоение, когато се използва редовно, Nanoil Anti-Redness Face Serum намалява проблема с чувствителността. Накрая този продукт осигурява защита при всички състояния, подсилва стените на капилярите и предотвратява спукаването им, изсветлявайки петната и действайки срещу стареенето.

Научи повече: www.nanoil.bg

2. REN Clean Skin | Evercalm™ Redness Relief Serum

Размер: 30 мл

Redness Relief Serum е направен, за да задоволи нуждите на кожата, податлива към паякообразни вени и розацея. Има 2 основни задачи, с които да се справи: да успокои реактивната кожа и да се пребори с признаците на стареенето, които – за съжаление – се появяват по-рано при чувствителната кожа. Въпреки че тази козметика е сравнително скъпа и една опаковка не стига за дълго, формулата е страхотна за жени, които имат куперозна кожа. Направена е по такъв начин, че да се бори със сухотата, да успокои и да подобри външния вид на податливата към зачервяване кожа бързо.

Evercalm™ Redness Relief Serum е добър продукт за ежедневни процедури, тъй като успява да намали зачервяването и да се справи с неприятното чувство на стегната кожа, което е резултат от прекаленото излагане на климатик, UV лъчи, градско замърсяване и свободни радикали. Въпреки че има много предимства, които го правят идеалния продукт за сутрешно нанасяне, гъстата му текстура е некомфортна за използване под дневни продукти.

3. LA MER MED+ | Anti Red Couperose Concentrate

Размер: 30 мл

La Mer MED+ успява да намали зачервяването и да успокои кожата, благодарение на морските водорасли, екстрактът от морските соли и морската тиня. Скрити в малко шишенце, тези съставки произлизат от морското дъно, изтриват петната от лицето и предотвартяват появата на спукани капиляри. Във формулата няма парабени, фталатни естери и аромати, което значително намалява риска от дразнене, към което е предразположена куперозната кожа.

Изненадващото е, че LA MER MED+ Anti Red Couperose Concentrate не се препоръчва само за куперозна кожа, тъй като е полезен и за чувствителната и повлияната от розацея такава. Като цяло можете да го използвате като професионална домашна процедура. Бавно и постепенно серумът се справя с проблема със слабите капиляри, за да разбрие равномерен тен. Струва си да се отбележи, че серумът е със зелен цвят, който успява да прикрие зачервяванията по лицето в ранните етапи на процедурата, докато чакате обещаните резултати.

4. Exuviance® | AntiRedness Calming Serum

Размер: 20 мл

Това е още един серум за лице, който успява да помогне на куперозната кожа, при която има зачервяване и други петна. Въпреки че не е по джоба на всеки, той доставя добри резултати, намалявайки зачервяването и възпалението. Exuviance® AntiRedness Calming Serum е идеален за тези, които страдат от повтарящо се зачервяване на лицето или дразнене. Благодарение на екстракта от конски кестен, той успява да подсили стените на капилярите. Пептидите и добавените към серума киселини са отговорни за стимулирането на самостоятелните процеси на регенериране на кожата. Всъщност той съдържа още интересни съставки като глюконолактон, лактобионова киселина, трипептид-8, бизаболол, екстракт върба и водорасли, женско биле и екстракт от бял чай.

Добрите новини са, че когато се използва ежедневно за по-дълъг период от време, AntiRedness Calming Serum успява да подобри устойчивостта към зачервяване на кожата, възстановявайки кръвоносните съдове напълно. Текстурата е приятна и са нужни няколко минути, за да се абсорбира напълно. Трябва да го оставите на попие, ако не искате другите козметики, които слагате по лицето, да се повлияят.

5. Caudalie | Radiance Serum Complexion Correcting Vinoperfec

Размер: 30 мл

Френският бранд Caudalie е много горд от последния си серум за куперозна кожа. Казано е, че той пасва дори на най-реактивните типове кожа. Главната му задача е да успокои дразненето и да елиминира всички видове възпаления. Освен това козметиката подпомага изтриването на червените петна и оставя кожата с по-равномерен тен. Когато се използва за по-дълго, може да се очаква, че серумът ще направи кожата по-сияйна и отпочинала.

Има едно нещо, свързано с тази козметика, което я кара да изпъкне – това е компонент, наречен виниферин. Извлечен е от лозов сок, който има регенериращи свосйтва и помага на чувствителната кожа да се възстанови сама. Очевидно това не е единствената натурална съставка, тъй като 98% от серума са растителни вещества. Интересното е, че дори и козметиката да не е голяма, тя стига за дълго време. Ако продължавате да нанасяте Radiance Serum Complexion Correcting Vinoperfec редовно, всеки ден, в продължение на няколко месеца, кожата ви ще стане успокоена и по-гладка.