Шоколадът – Успокоение за жените в борбата за красота

По какъв начин шоколадът може да бъде женското успокоение в борбата за красота? Може да изглежда, че шоколадът е отговорен за нашите най-големи проблеми – няколко килограма отгоре към теглото и несъвършенства върху кожата, които не могат да се покрият дори с най-добрия коректор и фон дьо тен. Грешите. Шоколадът е ценна козметика.

SPA с шоколад започва да се прочува все повече, въпреки че процедурата с шоколад не е свързана с това да ядем шоколад в огромни количества. Шоколадът е страхотна козметика за външна употреба върху тялото. В регионите на Колумбия, ацтеките вярвали в Theobroma, т.е. какаово дърво, което било подарък от бог Quetzalcoatl, и символизирало мъдрост и познание. Векове наред били познати възстановяващите и подмладяващи свойства на естествения шоколад. Нищо чудно, че във времето, в което ценим естествените методи на подхранване, ще оценим и свойствата на шоколада.

Това е точният момент да обсъдим как действа шоколадът. Областите, върху които се правят процедури с шоколад са базирани на две свойства на шоколада – ароматерапия и подхранване.

За подхранващите свойства на шоколада може да се каже много. Най-вече това, че притежава невероятно действие срещу процесите на стареене на кожата. Шоколадът може да се използва, ако искате да се отървете от целулита, защото комбинира – подхранване, овлажняване и регенериране на кожата. Богатите на микроелементи какаови зърна, използвани за производство на шоколад, осигуряват на кожата подхранващи съставки като: витамин A, B, E и минерален комплекс (калций, желязо, магнезий и фосфор). Също така се състои от теобромин (подобен на кофеина), който подобрява кръвообращението, стимулира и дава енергия.

Ароматерапевтичните свойства на шоколада също са ценени при SPA процедурите. Не може да се отрече, че добре отпочиналата, релаксирана и щастлива жена покрита с шоколадова маска за лице и маска за тяло, ще се чувства по-красива. Ароматът на шоколад стимулира производството на серотонин (“хормон на щастието”) и ендорфини, които са свързани с успокоението, по-лесното заспиване, подсилването и много, много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *