Факти и митове за перманентният грим на веждите

Все по-популярен става методът на перманентен грим на веждите. Много жени искат да спестят известно време от всекидневния си грим и затова си правят перманентен грим. Но въпреки че желаем все повече да коригираме формата на веждите си с перманентен грим, все още има много митове за този метод. На какво да вярваме? Как всъщност изглежда перманентният грим? Опитните специалисти, гримьори и козметици подкопават митове и потвърждават факти по отношение на перманентния грим.

Отнемащо много време – МИТ

Въпреки това, което може би мислите, перманентният грим не отнема толкова много време. Стандартната процедура продължава от половин до един час. В зависимост от веждите и методът, който избираме, перманентният грим може да продължи малко по-дълго, но опитните специалисти по красота ще се погрижат ефективно.

Перманентният грим не е за всеки – ФАКТ

Не може да се отрече, че всяка процедура за подобен грим, при който трябва да се справяме с директно въздействие върху структурата на кожата, трябва да бъде консултирана още преди самата процедура. Има няколко противопоказания, които посочват защо не трябва да правите процедура за перманентен грим на веждите (или други части от тялото) и те са: бременност, прием на лекарства със стероидно съдържание, диабет, псориазис и няколко други инфекции.

Перманентният грим за вежди изглежда фалшив – МИТ

Често се сблъскваме с жени, които имат твърде много грим върху веждите, но обикновено това е работа на неопитни гримьори, специалисти по красота или жени, които са пожелали да го направят сами. Опитните специалисти по красота мога да правят перманентен грим така че да изглежда естествен, деликатен и изтънчен, и да дава желания ефект с правилна форма на веждите.

Перманентният грим е болезнен – МИТ

Може да бъде изненадващо, но всъщност перманентният грим не е болезнен, освен че процедурата се извършва директно в структурата на кожата. Това става благодарение на анестезията по време на процедурата. За перманентен грим на веждите, специалистите по красота използват само болкоуспокояващ гел или мехлем (когато става дума за процедура в деликатната зона на устните, тогава ще бъде инжектирана дентална анестезия).

След процедурата кожата е много раздразнена – ФАКТ

В първите няколко часа след процедурата е възможно кожата да бъде червена около веждите и в някои области може да се появи изпотяване, но не е задължително това да се случи. Процедурата за перманентен грим на веждите е много инвазивна, така че трябва да спазвате определени ограничения, като това да не използвате сауна или солариум няколко седмици след процедурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *