Нетипична употреба на коректор

От известно време, коректорът се е превърнал във важен елемент от чантичката на всяка жена. Вероятно няма момиче или жена, която да може да живее без него. За какво използваме коректор? Основните му функции са да прикрие несъвършенствата на лицето, като тъмни кръгове около очите, обезцветявания, акне или изпъкнали вени. А знаете ли за друг тип употреби на коректора?

Коректорът, в нюанс един или два тона по-светъл от кожата ни, може да се използва като хайлайтър. Трябва да го нанесете над сгъвката, около върха на веждите и във вътрешния ъгъл на очите. Така ще изглеждате по-светли, а очите Ви ще бъдат по-големи. Коректорът може да покрие и косми над веждите (които не е необходимо да се депилират) или пък такива, които сте изпуснали по време на почистване на веждите. Друго предназначение на коректора е това, че може да го използвате като основа за сенки. Това ще удължи трайността на продукта и ще защити от образуване на бучки. Нанесете коректор с мека четка за равен слой върху клепачите.

Може да използвате коректор за грим за устни. Ако искате червилото Ви да е дълготрайно, нанесете коректор в нюанс блисък до естествения тен на кожата Ви. Нанесете го с потупване, така че да не влезне в гънките на устните и да не подчертае сухата кожа. Може да изсветлите цвета на червилото с коректор. Трябва да нанесете коректор един тон по-светъл от нюанса на устните. За 3D ефект нанесете малко количество коректор в централната част на устните и го втрийте с безцветен балсам за устни. Може да очертаете устните и да ги направите оптически по-големи.

Коректор вместо хайлайтър. Нанесете върху скулите или над веждите. Използвайте го за контуриране на лицето (светъл или тъмен нюанс). Комбинирайте малко количество коректор с хайлайтър, за да прибавите енергичност и свежест на лицето. Този трик ще проработи, дори ако от работа отивате директно на парти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *