Най-често допусканите грешки при използването на спирала. И Вие ли ги правите?

Спиралата е най-добрият приятел на почти всяка жена и има добра причина за това, защото дори най-добрият грим за очи няма да ги покаже, ако няма красиви мигли. И тъй като използваме спирала почти всеки ден, сме убедени, че не можем да правим грешки при нанасянето й. Нищо не може да бъде по-грешно от това твърдение. Повечето от нас несъзнателно правят поне няколко от най-често срещаните грешки при слагането на спирала. И Вие ли ги правите?

Движения с четката на спирала

Понякога имаме нужда да сложим малко повече спирала с четката, когато всъщност не е останало много по нея, и опитваме да я оберем от вътрешните стени с ритмични движения нагоре-надолу. Това е грешка, която може да ни коства загуба на спирала. При такова подскачане с дръжката на четката вкарваме ненужен въздух, който значително ускорява процеса на изсушаването на спиралата. Ограничете тези движения до минимум.

Използването на спирала твърде дълго време

Спиралата, като всеки друг продукт за красота, има срок на годност. Формулата на спиралата, спецификациите на опаковката и употребата ограничават нейното ползване до три месеца – след това трябва да я заменим. Колко пъти използваме спиралата си месеци наред, докато не се изпразни, само защото не искаме да харчим повече пари?

Непочистване на четката

Може да изглежда странно, но без съмнение това има значение за качеството при слагане на спирала. Четката на спиралата трябва да бъде измивана (както мием четките за грим). Не трябва да го правите след всяка употреба, но определено трябва да я измиване и подсушавате от време на време. По този начин можете да избегнете изсъхналите бучки, които карат миглите да се слепват.

Неизвиване на миглите с извивачка

Можете да изпуснете тази точка, ако имате естествено извити мигли, въпреки че знаем, че няма много такива хора. Повечето от нас имат прави мигли и по този начин дори най-добрата спирала няма да Ви помогне. Преди всяко слагане трябва да извивате миглите си с извивачка, само тогава можете да постигнете желаният ефект.

Грешна техника при слагане

Мислите си, че няма нищо трудно при слагането на спирала на миглите, но грешите. При това слагане можете да правите леки зиг-заг движения – от основата на миглите към върха им, докато движите четката от едната страна на другата. Само по този начин можете да разнесете спиралата ефективно.

Нанасяне на твърде много слоеве

Тази точка е свързана по някакъв начин с предишната за грешките при слагането на спирала. Твърде често слагаме много слоеве върху миглите, мислейки, че с всеки следващ слой подчертаваме ефекта. Тази грешка ще Ви допринесе за слепване на миглите и създаване на ефект наречен “паешки крака”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *