Как можете да поддържате косата си защитена по време на стилизиране с топлина? Най-добрите термозащитни продукти ТУК

Нека бъдем честни – термозащитните продукти са напълно задължителни, когато посягате към сешоара и пресата всеки ден. Само когато се използва редовно термозащитната козметика успява да предпази красивите кичури от унищожителния ефект на високите температури. Но как да откриете правилния продукт? Как да знаете дали термозащитният продукт, който търсите, е достатъчно добър за косата? За да вземете правилното решение, ние сме приготвили кратка класация на най-добрите термозащитни продукти за коса. След малко всички съмнения ще изчезнат.

Струва си да разберете, че стилизирането на косата с популярни горещи инструменти без осигуряване на адекватна защита, води до кошмар. Високите температури причиняват непоправимо увреждане на фибрите на косъма, променяйки формата и структурата им. Добрите новини са, обаче, че предотвратяването на негативните последици на стилизирането с топлина е лесно. Първата стъпка, която трябва да се поеме, е косата да се изолира от топлината с термозащитен продукт. Би било още по-добре, ако продуктът, който сте избрали, е направен с хранителни вещества и хидратиращи агенти, за да ви даде повече от просто защита от топлината. Още една положителна черта, която да търсите в подобен продукт за грижа, е да може да се нанася както на суха, така и на мокра коса – това качество е много полезно, особено когато нямате много време да я измиете преди всяко стилизиране.

Кой е най-добрият термозащитен продукт за коса, който можете да използвате? Разгледайте класацията по-долу и изберете козметиката, която да поддържа кичурите здрави и бляскави, докато ги изправяте и сушите.

Термозащитни продукти за коса – Класация

1. Nanoil Heat Protectant Spray

ТЕРМОЗАЩИТЕН СПРЕЙ nanoil
влезте в официалния уебсайт – nanoil.bg

Този термозащитен продукти е направен, за да увеличи устойчивостта на косата към високите температури, както и към други източници на топлина като например изгарящото слънце. Нанасянето не е проблем – продуктът може да се използва върху суха или подсушена с кърпа коса няколко секунди преди използването на горещи стилизиращи инструменти. Nanoil Heat Protectant Spray пасва на всички типове кичури, което означава, че можете да напръскате върху фината и деликатна, тежката и гъста, както и къдравата и податлива към наелектризирване коса. Тази лека формула, затворена в опаковка в черно и златно, доставя на косата множество ценни съставки като копринени протеини. Те доставят гладкост, за да помогнат за безпроблемното оформяне на прическата. Кичурите също стават устойчиви на температури до 220 градуса и по-красиви без намаляване на обема на прическата. Nanoil Heat Protectant Spray се препоръчва от професионалните стилисти и редовните потребителите. Струва си да се тества, особено когато осъзнаете, че е и евтин продукт!

2. Moroccanoil Protect Spray

Този спрей получава силата си от провитамина В5 и аргановото масло. Направен, за да защити косата от топлинно увреждане, Moroccanoil Protect Spray доставя най-добрите резултати при изключително суха и чуплива коса. Той се фокусира върху доставянето на хранителни вещества и хидратация, заключвайки ги под защитния слой, който допълнително предпазва от силния вятър и другите метеорологични условия. В допълнение Moroccanoil Protect Spray увеличава еластичността на косъма, улеснявайки стилизирането и предотвратявайки наелектризирването. Препоръчва се за тези, които обичат да използват растителни масла, но тези с тежки и гъсти кичури трябва да внимават, когато нанасят спрея – той може да натежи и да лищи прическата от обем. Въпреки високата цена, този продукт си струва да се тества, особено ако косата е в много лошо състояние.

3. Z.one Milk_Shake Lifestyling Thermo-Protector Spray

Ето още един термозащитен спрей, лансиран от популярен бранд. Леката му формула поддържа косата в безопасност от топлината, излъчвана от всички стилизиращи инструменти като сешоара, машата или пресата. Z.one Milk_Shake Lifestyling Thermo-Protector Spray обгръща кичурите с невидим слой, за да предотврати цъфтежа, накъсването и увреждането. Активните съставки, използвани в този продукт, са уникални: протеини от киноа, млечни протеини и UV филтри. Първите са отговорни за защитаването на косата от негативните ефекти на градското замърсяване. В допълнение те поддържат цвета и подсилват блясъка. Млечните протеини са отговорни за сдобиването с по-мека и хидратирана коса. Те също попълват празнините в косъма, които се появяват в най-външния слой. Тази козметика е лесна за използване и не намалява обема на кичурите. Доста е скъп обаче.

4. Davines Melu Hair Shield

Термозащитният продукт е богат на хранителни вещества и е направен с екстракти от розмарин и от леща Вилялба. Препоръчван е особено за дълга и увредена коса, защото леката му формула се справя добре за защитаване на кичурите от: топлина, градско замърсяване, токсини и механично увреждане. Davines Melu Hair Shield възстановява увреждането и се справя с дехидратацията, набавяйки на косата достатъчно вода. Този продукт действа най-добре при третирана коса – при изрусяване или боядисване. Тази необикновена формула е една от главните причини продукта да получи толкова добра оценка. Цената на опаковка не е ниска, но от друга страна, ще стигне за дълго време.

5. EVO Icon Welder Heat Protection Mist

Този термозащитен спрей на австралийския бранд изглежда, че е един от най-добре продаваните козметики за грижа за косата. Една от причините за това е политиката на марката, свързана с планетата и хората – EVO иска да се смята за екологичен бранд. Термозащитният спрей е подходящ за всеки тип коса и предпазва от UV лъчите и високите температури от горещите стилизиращи инструменти. Този продукт също улеснява оформянето на прическата и я прави по-дълготрайна, за да можете да се насладите на красиви кичури през целия ден. EVO Icon Welder Heat Protection Mist прави косата мека и бляскава, както и устойчива на наелектризирване